dimarts, 27 de desembre de 2011

Espàrrecs i fotografia

Real de Ferran I d'Aragó     any 1392      24mm       ≈3.5grs.

Canon EOS 5D MkII + Zenzanon PE 100 Macro + 3 Tubos d'extensió

L'adaptador d'objectius de ETR a Cànon EOS no oferia cap control del diafragma. Fins ara totes les fotos amb objectius de la Zenza Bronica les vaig fer amb el difragma totalment obert amb el consegüent deteriorament de la imatge que això produeix. L'objectiu té una palanca per previsualitzar la profunditat de camp però que no podia sostenir amb la mà en les preses amb trípode.
Aquí és on els espàrrecs realitzen la seva funció. La goma que subjecta el grapat d'espàrrecs subjecta perfectament la palanca de previsualització de profunditat de camp com es pot veure a la imatge:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
El adaptador para objetivos de ETR a Canon EOS no permitía ningún tipo de control del diafragma. Hasta ahora, todas las fotos hechas con objetivos de Zenza Bronica tuve que dispararlas con el diafragma totalmente abierto, con el consiguiente deterioro de la imagen. El objetivo tiene una palanca de previsualización de la profundidad de campo, pero que no podía sujetar con la mano en las tomas con trípode.
Aquí es donde los espárragos realizan su función. La goma que sujeta el manojo de espárragos sujeta perfectamente la palanca de previsualización de profundidad de campo como se muestra en la imagen:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The adapter for  ETR lenses to Canon EOS did not offer any control of the diaphragm. So far, all the pictures I shot with the Zenza Bronica lenses were with the diaphragm fully open, therefore the consequent deterioration of the image. The objective has a lever to preview depth of field, but I could not hold it still with my hand in the tripod shots.
This is where the asparagus perform its function. The rubber that holds the bundle of asparagus perfectly holds the depth of field preview lever as shown in the image:


El revers de la moneda:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del blog