dissabte, 7 de gener del 2012

"Los chuches"



Mariano dixit

(Candies, llepolies)

El Carrer dels Cavallers


Alenar - Mª del Mar Bonet

Singing In The Bathtub (1978) - Robert Crumb and his Cheap Suit Serenaders

Alabama Jubilee (1978) - Robert Crumb and his Cheap Suit Serenaders

I'll see you in my dreams (1978) - Robert Crumb and his Cheap Suit Serenaders

Hula Girl (1978) - Robert Crumb and his Cheap Suit Serenaders

Entrada al Estudi General des del carrer La Nau

Malgrat que ja des del segle XIII existia a València la possibilitat de cursar certs ensenyaments superiors, aquests eren impartits per cases i entitats diferents. Per això, els Jurats de València van treballar per reunir totes els estudis dependents de la ciutat i de l'Església en un únic Estudi General, i fruit del seu treball van ser els estatuts publicats l'any 1412 i aprovats pel govern municipal i el bisbe Hug de Llupià. Inicialment l'Estudi General s'establí en uns locals vora l'església de Sant Llorenç, encara que la llibertat d'educació atorgada pels Furs de València va permetre que s'establiren escoles també en altres punts. Esta primera unificació dels estudis va durar poc, fins al 1416, encara que va servir de base per a la futura creació de la Universitat.

Anys després, la pròspera societat valenciana del segle XV, el Segle d'Or valencià, desitjava que els estudis impartits al Cap i Casal del Regne aconseguiren el rang d'estudis universitaris, i va empényer el Consell municipal a reprendre la tasca d'unificació dels estudis. Des del punt de vista logístic, el Consell va acordar l'adquisició de cases i finques que serviren d'instal·lacions de l'Estudi General; fruit d'estes gestions va ser la compra a Isabel Saranyó, l'1 d'abril de 1493, d'una casa amb hortes i patis que esdevindria la seu de la Universitat: l'edifici del carrer de la Nau. Alhora, des del punt de vista administratiu, encarregà als Jurats de València que elaboraren uns segons estatuts que preveren la concessió de títols acadèmics de nivell universitari: el 30 d'abril de 1499 fou la data en què finalment es redactaren les noves Constitucions de l'Estudi General.

Amb l'aparell logístic i administratiu ja preparat, només faltaven les llicències corresponents per a iniciar les activitats. Estes arribaren, primer, de la mà del papa Alexandre VI, és a dir, del valencià Roderic de Borja, que amb la seua butla pontifícia del 23 d'abril de 1501 reconeixia la nova universitat i autoritzava l'arquebisbe a atorgar els títols de batxillerat i de doctor en nom de l'autoritat pontifícia; més tard, el rei de València i dels estats de la Corona d'Aragó, Ferran el Catòlic, va ratificar el caràcter universitari de la nova institució amb el seu privilegi reial del 2 de febrer de 1502. Així, l'Estudi General es va inaugurar oficialment el 13 d'octubre de 1502 amb prerrogatives i distincions equivalents a les de les universitats de Roma, Bolonya, Salamanca i Lleida.

(Viquipèdia)

Proba de bokeh amb la Sony Nex C3

Les fotos originals:

Canon FD 1.4/50mm @ f1.4

.
.

Carl Zeiss T* 2/45mm Contax G @ f2

.
.

Canon FD 1.8/85mm @ f1.8

.
.

Carl Zeiss T* 2.8/90 Contax G @ f2.8

.
.

Carl Zeiss Jena 2.8/180mm PentaconSix @ f2.8

.
.

Carl Zeiss T* 2.8/28 Contax G @ f2.8

Arxiu del blog